«Floatel Endurance» skriver seg inn i byens gass- og oljehistorie

Det er ikke første gang Hammerfest har besøk av en plattform, men det er første gang i historien at en rigg legger til kai i gass- og oljebyen i nord.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@hammerfestingen.no

Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Sånt må selvsagt vi hammerfestinger dokumentere på både bilder og film.

Avisa Hammerfestingen var derfor på plass i båt, sammen med havnevakta og havnekaptein Jon Helge Løkke, for å følge «Floatel Endurance» den siste biten inn mot Leirvika og kai ved Polarbase i Rypefjord.

Havnekapteinen viser til at Hammerfest har investert store summer i å gjøre byens kaianlegg i stand til å kunne ta mot store rigger og skip, og dette anløpet som nå har skjedd har vært et etterlengtet et.

Se også: Første rigg til kai i Hammerfest

Havnekapteinen forteller at riggen skal ligge ved kai i Hammerfest i noen dager for å gjøre noen tekniske forbedringer i forhold til eksosanlegget, slik at det ikke kommer eksos inn ventilasjonsanlegget på Goliat-flyteren når den ligger inntil den ute på Goliat-feltet. For Hammerfest er det en milepæl når det gjelder å vise operatørene hva som kan tilbys i byen.

– Det har vært flere ganger snakk om at rigger skulle inn til kai. Vi har hatt forespørsler, men så har det blitt endringer i planer. Så den her gangen fikk vi det til, slår havnekapteinen fast.

Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Det her kaste av seg, og her er mye folk om bord. Er mekanisk arbeid som skal utføres, her er vakthold, og her er catering. Det er faktisk et lite samfunn som kommer inn her, sier hans mens riggen som har sengeplasser til over 400 mann nærmer seg kai.

Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Annonse: