Møter internasjonal motstand i helga

Thea Nilsen forteller at hun visste ikke noe om denne samlingen, og ble overrasket at hun ble tatt ut. – Jeg gleder meg masse til å spille og å se hvordan nivået er, sier 16-åringen til avisa Hammerfestingen. Foto: Privat

Hammerfestungdommene Thea Nilsen (16), Ragnar Mauseth (16) og Abdulkadir Darwish (16) får internasjonal motstand i helgas Barents Summer Games. Turneringen er i Bodø, og her møtes Norge, Sverige, Finland og Russland til duell.

Av KIM STIAN STRØMME / kim.stroemme@gmail.com

Sekstenåringene fra Hammerfest er tre av åtte fotballspillere fra Finnmark som er tatt ut til årets 2001-kull. Barents Summer Games er et stort arrangement med over 1000 deltakere fordelt på flere idretter. Målet for lekene er å legge til rette for at utøvere i alderen 15-25 år skal kunne møtes til sportslig dyst på tvers av landegrensene i nord.

Lagene er representert med spillere fra de nordlige delene i de fire landene.

Etter suksessen på Norway cup i sommer, er Abdulkadir Darwish og Ragnar Mauseth også klar for internasjonal motstand til helga. Foto: Privat

Fordel å spille sammen
Guttene som nylig imponerte stort for HIF/Stein under Norway Cup,og kom hjem med en bronsemedalje rundt halsen gleder seg til å spille i landslagsdrakten.
– Det blir kjempegøy å spille med flagget på brystet, og en stor ære å representere landslag Nord, forteller Darwish.
Spillerne som til daglig spiller for Hammerfest FK har spilt sammen i mange år og ser på det som en fordel.
– Vi har spilt på samme lag siden vi var små, og kjenner hverandre veldig godt på banen. Det å skulle spille for et nytt lag, og ha med seg en jeg kjenner så godt ser jeg på som en kjempefordel for oss begge, fortsetter talentet.

Gleder seg til å kjenne på nivået
Thea Nilsen som nå spiller for Bossekop i Alta fikk seg en overraskelse når hun ble tatt ut.
– Det var veldig gøy å bli tatt ut til samlingen, og jeg ble faktisk ganske overrasket også, fordi jeg visste ikke noe om denne samlingen, smiler hun.
– Jeg gleder meg masse til å spille og å se hvordan nivået er, og å bli kjent med flere spillere, avslutter Thea som regner med å spille midtbane under turneringen.